JOHANVANDENHEUVELMASSAGE
Sportmasseur / Soigneur / Ehbso / Kinesiotaping / core stability training / Tel : +31621829634
massage
massage

Sportmassage


De verrichtingen, die gediplomeerde sportmasseurs mogen uitvoeren zijn:

  • Het geven van eerste hulp bij sportongelukken (EHBSO)
  • Het doen van functieonderzoek van spieren en gewrichten bij sporters om vast te stellen of een sporter mogelijk na een sportvrije periode of na een blessure weer volledig aan sportbeoefening kan doen. Hierbij wordt er bij behandeling na een blessure van uitgegaan, dat de sporter na de blessure (en mogelijk na het ontvangen van EHBSO) een arts heeft bezocht, die de diagnose heeft gesteld en uitspraken heeft gedaan over de sporthervatting. De sportmasseur kan op grond van zijn onderzoek de sporter bij restklachten van een blessure adviezen geven met betrekking tot de sporthervatting (zoals trainings-/wedstrijddeelname, voeding/drinken/leefgewoonten, warming-up en cooling-down elementen en/of het gebruik van een tape- en/of bandageconstructie).
  • Het geven van tape- en of bandageconstructies aan sporters voorafgaande aan deelname aan een sportevenement. Meestal is de constructie bedoeld ter ondersteuning van restklachten na een blessure. Voorwaarde voor het geven van de constructies door de sportmasseur is, dat de diagnose van de blessure door deskundigen (huisarts, specialist) moet zijn gesteld. Mogelijk daarbij is, dat de sporter op advies van een arts is behandeld door (para)medici (bijvoorbeeld een fysiotherapeut).
  • Het geven van massage met de kenmerken van sportmassage.


 

Ontspanningsmassage


  Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en  verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt er zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam  gewerkt. Het hoofd is hierbij niet los te zien van het lichaam.
HomemassageTrigger needlingMTC Tapingcore stability trainingTarievenPhotosContactFavorite Links